יפוי כוח מתמשך

יפוי כוח מתמשך

משרדנו עוסק בעריכת המסמך המשפטי המתקרא יפוי כח מתמשך.

מהו יפוי כוח מתמשך ומה ההבדל בינו לבין מינוי אפוטרופוס

במסגרת מסמך זה ממנה אדם וקובע מי יטפל בענייניו האישיים, הרפואיים והכספיים בעתיד, במצב שבו לא יהיה כשיר לקבלת החלטות בנושאים שהוא יקבע מראש במסמך באופן עצמאי.

העדר הכשירות המשפטית יקבע במצב של הידרדרות מצבו הרפואי של הממנה לרבות דמנציה, אלצהיימר, מחלת נפש וכיוב' מצבים של חוסר כשירות.

ייפוי הכוח המתמשך הינו כלי שמאפשר לכל אדם בגיר וצלול בדעתו לקבוע מראש עוד בהיותו צלול ובר דעת מי יהיה אחראי מטעמו להחליט בענייניו ולקבוע מראש גם לפרטי פרטים איך לנהוג בענייניו הרפואיים והכספיים כשלא יוכל לקבל את אותן החלטות כשלא יהיה מסוגל לכך בשל העדר כשירות ואף להחליט מראש כיצד ינוהלו ענייניו בעתיד, כאשר כבר לא יהיה כשיר להחליט בענייניו באופן עצמאי.

בהליך של מינוי אפוטרופוס, קודם לחקיקה שהולידה את יפוי הכח המתמשך, בית המשפט הוא זה שממנה אפוטרופוס לאדם שכבר מצוי במצב שבו הוא אינו כשיר מבחינה משפטית. מינוי האפוטרופוס טרם השינוי בחוק נעשה בהליך משפטי ובמקרים שבהם היתה מחלוקת בין בני המשפחה של החסוי באשר בנוגע לזהות האפוטרופוס, מונה בדרך כלל גורם חיצוני שניהל את ענייני החסוי, אם בנושאים הרפואיים ואם בנושאים הכספיים.

מיופה הכוח שממונה בהליך הכנת ייפוי כוח מתמשך יוכל לפעול באופן מידי לאחר קביעה של רופא בתחום הגריאטריה או הפסיכוגריאטריה כי הממנה אינו כשיר לקבל החלטות באופן עצמאי או לאחר שהתקיים תנאי אחר שהממנה קבע בעצמו בהוראות שנתן בעת עריכת יפוי הכח המתמשך, דהיינו, כשהיה עוד כשיר ובר דעת וידע לעשות את ההבחנות ולזהות את האינטרסים שרצה לשמור עליהם בבחינת קרבה לממונה על ידו, האמון בו, האופי שלו וזאת על פי ההכרות של הממנה עם הממונה וכן עם יתר קרוביו – וגם כדי להקל עימם ואולי אף למנוע מחלוקות ביניהם.

הממנה רשאי לקבוע הוראות שונות באשר לעתיד. למשל, האם ברצונו להישאר לגור בביתו או להתגורר במוסד סיעודי. הוא רשאי ויכול לקבוע באיזה מוסד סיעודי ברצונו לשהות. כמו כן יוכל להורות איזה סוג טיפול רפואי הוא מוכן לקבל ואיזה לא. הוא יוכל לתת הנחיות שלא לעבור ניתוחים מסויימים. הוא יוכל לקבוע בענייני רכושו האם למכור נכסים כשלא יהיה כשיר ואם כן איזה מהם. האם חלקם או כולם, וכן להורות כיצד להשקיע אותם. הוא יוכל לקבוע מי יהיה רשאי למשוך כספים מחשבונותיו וכן לאיזו מטרה או שמא לתת הרשאה כללית ועוד.

מייפה הכוח רשאי להעניק למיופה הכול שיקול דעת להחליט עבורו. הוא יוכל להתוות לו קווים להחלטה ועקרונות שעליהם הוא עומד.

זהות מיופה הכוח

יש לדעת כי לאחר עריכת ייפוי כוח מתמשך של הממנה – מיופה או מיופי הכוח, (שכן ניתן למנות כמה מיופיי כוח)  ידרשו לאשר את הסכמתם בפני עורך דין למינוי ולתוכן הוראות הממנה בייפוי הכוח המתמשך.

הממנה יכול לבחור כל מיופה כוח. בין אם קרוב משפחה או איש מקצוע או חבר קרוב. הממנה יכול למנות מספר מיופיי כוח וכל אחד מהם יכול לקבל תפקיד שונה.

מיופיי הכוח הם שצריכים להודיע לאפוטרופוס הכללי כי התקיימו התנאים לכניסתו של יפוי הכוח לתוקף – לאחר שידווחו על כך – האפוטרופוס הכללי יאשר את המינוי וייפוי הכוח יכנס לתוקף, וניתן יהיה לעשות בו שימוש מול הרשויות הבנקים וגורמים אחרים.

סיכום:

ייפוי כוח מתמשך מעניק לאדם את השליטה בעתידו כשלא לא יהיה כשיר מפאת פיגעי הגיל. הוא עשוי למנוע חיכוכים משפחתיים ומטרתו הינה לשקף את רצונותיו של אדם בימים בהם לא יהיה ביכולתו להביען בעצמו.

משרדנו מיומן ומקצועי ובקי בתחום שצובר יותר ויותר נסיון מאז חקיקת התוספת לחוק. במשרדנו מספר עורכי דין שהוסמכו לערוך ייפוי כוח מתמשך על ידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים, וניתן להבטיח שיש ביכולתנו לשמור על האינטרסים של הלקוחות המעוניינים בעריכת מסמך שכזה.

בטרם תגיעו לחתום על המסמך המשפטי היוצא מהכלל הזה – ימסר ללקוחות שאלון שערך משרדנו שבו אנו מעלים את כל הנקודות האפשריות שנשאלות כשלקוח או לקוחה מתעניינים בחתימה עליו. לאחר עיבוד השאלון יחדיו אנו מוודאים כי המסמך יתפר בדיוק על מידותיכם בהתאמה מלאה לנסיבות החיים מצב משפחתי ומעמד אישי.


קובץ מצורף
הצטרפו לרשימת תפוצה
שם
אימייל

צוואה לטובת מי שנטל חלק בעריכתה

אפליקצית ציטודין
לא פעם נשאלת השאלה מה טיבה של צוואה ? היתכן שהיא חוקית ? היתכן שמי שחתם עליה חתם עליה בצלילות דעת ובהבנה מלאה של תוכנה ? על שאלות אלו ננסה להשיב חלקית במאמר הקצר שלפניכם

חדשות

תקופת הקורונה - אתגרים שיפוטיים וחקיקתיים

סקירה של המצב המשפטי של משבר הקורונה מזוית הסיכול והכח העליון על פי שתי פסיקות שונות בתוצאתן בבית משפט השלום בתל אביב ובבית משפט השלום בירושלים וכן הילכי הרוח החקיקתיים בימי המשבר בנושא זה.

DECENTRALIZED FINANCE - פיננסים מבוזרים

DeFi - ‘- פיננסים מבוזרים’ - הוא מילת הבאז האחרונה בעולם של FinTech, RegTech, cryptocururrency ונכסים דיגיטליים. עם זאת מעט מאוד ידוע על משמעותו, השלכותיו המשפטיות והשלכות המדיניות. במאמר שאנו מפרסמים באתר מוצג ה - DeFi ומוצב בהקשר של מעבר הכלכלה הפיננסית המסורתית, מחברת DeFi לבנקאות פתוחה ומסתיימת בכמה שיקולי מדיניות.

הפרה בימי קורונה - על סיכול וכח עליון בדיני החוזים

מגיפת הקורונה שניחתה על תושבי ישראל והעולם כולו, מפתיעה בעוצמתה והשלכותיה טרם ידועות במלואן. משפחות ובעלי עסקים עומדים חסרי אונים מול האפשרות התיאורטית וחלילה גם המעשית, שלא יוכלו לעמוד בחיובים עליהם חתמו, בין בהסכמי שכירות של דירה או בית עסק ובין באספקת שירות או מוצר. השאלות מקבלות משנה חשיבות והתשובות נחוצות ביותר בימים אלו של התפשטות וירוס הקורונה.

התחדשות עירונית ותמ"א 38 - מה תפקידנו ?

מאמר שמתמצת את פועלנו כמשרד עורכי דין שעוסק בהתחדשות עירונית ותמ"א 38.

דיני נזיקין, ביטוח וועדות רפואיות

עו"ד גיא אורטל שמתמחה ביצוג בפני הועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי פירסם והוציא לאור את סיפרו המהווה מדריך מיוחד לנזקקים לועדות הרפואיות. המדריך עוסק בכל הנוגע להופעה בפני הועדות הרפואיות - לערעור על החלטותיהן, לטענות שיש לטעון בפניהן, להערכות לקראתן ולזכויות השונות של מבוטחי המוסד לביטוח לאומי.

רשלנות רפואית

רשלנות רפואית חשוב לציין מראש ושוב כי המידע המתפרסם באתרנו אינו מתיימר לשמש תחליף לייעוץ משפטי או רפואי . התמצית שלהלן מהווה נסיון ליתן תשובה לשאלות הנוגעות מן ההליך המשפטי הנובע מעוולת הרשלנות בעת שאנו עוסקים בפרקטיקה הרפואית. למרות הנסיון לתת הסבר ורקע לפרקטיקה הנהוגה בדיני הרשלנות הרפואית, אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו כדי לקבל טיפול ממשרד מיומן ומנוסה בניהול תביעות בתחום.

מקרקעין / נדל"ן

בעסקאות מקרקעין מחוייבים הן המוכר והן הקונה לא רק בדיווח, מיד עם היכרת העיסקה אלא אף בנטל מס שאפשר וגם יגיע לחלק ניכר מסכום העיסקה . מטבע הדברים ברורה חשיבות תכנון המס לכל עסקת מקרקעין.