דיני ירושה במרכז אפריקה

דיני ירושה במרכז אפריקה
החוקים במדינות של מרכז אפריקה נחקקו בדרך כלל על הרקע של היות רוב המדינות מושבות של צרפת שזכו לעצמאותן לרוב בשנות החמישים של המאה הקודמת וכן על רקע המבנה השיבטי המורכב ועתיק היומין של מדינות אלו על מסורותיו המגוונות והשונות.
 
כשאנו עוסקים בדיני הירושה צריך לקחת בחשבון שברפובליקה של מרכז אפריקה למשל, אין, כמו בישראל, או במדינות רבות אחרות, מה שנקרא, "צו ירושה".
 
הקוד המשפחתי של הרפובליקה של מרכז אפריקה קובע בסעיף 738 ואילך כי מועצת המשפחה של הנפטר, בראשות ראש המשפחה, שהוא הבן או הבת הבכורים ממנה בין חבריה נציג שתפקידו בין היתר  הוא:

- לאתר יורשים;

- לבצע או לקבל באמצעות רשימה מאושרת ע"י נוטריון רשימת מלאי של נכסי העזבון - לרבות מקרקעין, תכשיטים, כספים, חשבונות בנק ועוד;

- לנקוט בכל אמצעי הזהירות לטובת העזבון;

- לנהל באופן פעיל ופאסיבי נכסי עזבון בסמכויות של מנהל נכסים; לשמור ולהגן על העזבון לטובת היורשים האחרים.

.סעיף 750 של הקוד המשפחתי של מרכז אפריקה קובע כי על בני המשפחה היורשים להגיש בקשה לבית המשפט לאשר את הוראות המינוי והצו שניתן כמוהו כצו לקיום צוואה.

ניהול עזבונו של מנוח נעשה עד להתגבשות זכאותם של כל היורשים, למשל עד הגיעו של האחרון בהם לגיל בגרות, או לחילופין עד לאיסוף מלוא נכסי העזבון. 
 
עד אז על הממונה מטעם המשפחה לנהל את נכסי העזבון בנאמנות בדומה למינוי מנהל עזבון בחוק הישראלי.
 
עם הגיע העזבון לבשלות חלוקתית מגיע הזמן לחלוקתו והחלוקה נעשית בחלקים שווים תוך מכירת נכסי העזבון. ניתן ומותר להגיע להסכמתו בדבר המשך ניהול העיזבון ע"י המומנה עליו בדרך של תשלום דיווידנדים ממנו ליורשים ועל פי הסכמות או - על פי צוואה שערך המנוח.
למעשה, רק אז ניתנת החלטה שהיא מעין, צו ירושה, או צו קיום צוואה.


החוק במרכז אפריקה מתיר לכל יורש לדרוש בכל עת את שיתוף הפירוק של הבעלות הבלתי מחולקת עם התקיים התנאים הקבועים לכך בחוק.

כמו כן מתיר החוק להדיח מנהל עזבון בהחלטה של מועצת היורשים - החלטה כזו מחייבת ישיבה של מועצת היורשים שמכונסת ע"י היורש הבכור.
 
אסיפה שכזו דומה במהות לאסיפה כללית לצורך החלטה מיוחדת היא חייבת להעשות על פי זימון בכתב ונוסח סדר היום שיקבע מפורשות למשל: דוח ניהול של העיזבון וחידוש או מינוי מנהל עזבון.

במקרה שבו היורשים נמצאים מחוץ למדינה דורש החוק מינוי מנדט לייצוג שיועבר לפקיד בית המשפט המוסמך ועותק לתובע של הרפובליקה ולעורך הדין שנבחר ע"י היורש הנעדר.
 
יפויי הכח חייב להדגיש את רצונו של היורש לכפות את רצונו בכל הנוגע למינוי נציג היורשים הנבחר שאם לא כן, יפוי הכח יהיה חסר תוקף לענין זה ואז יאבד זמן יקר עד שתתקיים ישיבה נוספת - ענין חשוב ביותר כשישנו חשש שהממונה מועל ביתר היורשים.
 
הישיבה עשויה להתקיים בנוכחות נציג ההוצאה לפועל במשרד המשפטים המקומי ואולי גם סגן תובע.

משרדינו מייצג לקוחות בנושאים אלו ובימים אלו ממש שוקד על הליך החלפת נציג יורשים בירושת אדירת היקף של תושב חוץ ברפובליקה של מרכז אפריקה.
 
 
 
בכל הנוגע ליעוץ בדיני ירושה במדינות מרכז אפריקה - נא להתקשר ל 
09-83334777
 
או למייל ortal.law@gmail.com 
קובץ מצורף
הצטרפו לרשימת תפוצה
שם
אימייל

צוואה לטובת מי שנטל חלק בעריכתה

אפליקצית ציטודין
לא פעם נשאלת השאלה מה טיבה של צוואה ? היתכן שהיא חוקית ? היתכן שמי שחתם עליה חתם עליה בצלילות דעת ובהבנה מלאה של תוכנה ? על שאלות אלו ננסה להשיב חלקית במאמר הקצר שלפניכם

חדשות

תקופת הקורונה - אתגרים שיפוטיים וחקיקתיים

סקירה של המצב המשפטי של משבר הקורונה מזוית הסיכול והכח העליון על פי שתי פסיקות שונות בתוצאתן בבית משפט השלום בתל אביב ובבית משפט השלום בירושלים וכן הילכי הרוח החקיקתיים בימי המשבר בנושא זה.

DECENTRALIZED FINANCE - פיננסים מבוזרים

DeFi - ‘- פיננסים מבוזרים’ - הוא מילת הבאז האחרונה בעולם של FinTech, RegTech, cryptocururrency ונכסים דיגיטליים. עם זאת מעט מאוד ידוע על משמעותו, השלכותיו המשפטיות והשלכות המדיניות. במאמר שאנו מפרסמים באתר מוצג ה - DeFi ומוצב בהקשר של מעבר הכלכלה הפיננסית המסורתית, מחברת DeFi לבנקאות פתוחה ומסתיימת בכמה שיקולי מדיניות.

הפרה בימי קורונה - על סיכול וכח עליון בדיני החוזים

מגיפת הקורונה שניחתה על תושבי ישראל והעולם כולו, מפתיעה בעוצמתה והשלכותיה טרם ידועות במלואן. משפחות ובעלי עסקים עומדים חסרי אונים מול האפשרות התיאורטית וחלילה גם המעשית, שלא יוכלו לעמוד בחיובים עליהם חתמו, בין בהסכמי שכירות של דירה או בית עסק ובין באספקת שירות או מוצר. השאלות מקבלות משנה חשיבות והתשובות נחוצות ביותר בימים אלו של התפשטות וירוס הקורונה.

התחדשות עירונית ותמ"א 38 - מה תפקידנו ?

מאמר שמתמצת את פועלנו כמשרד עורכי דין שעוסק בהתחדשות עירונית ותמ"א 38.

דיני נזיקין, ביטוח וועדות רפואיות

עו"ד גיא אורטל שמתמחה ביצוג בפני הועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי פירסם והוציא לאור את סיפרו המהווה מדריך מיוחד לנזקקים לועדות הרפואיות. המדריך עוסק בכל הנוגע להופעה בפני הועדות הרפואיות - לערעור על החלטותיהן, לטענות שיש לטעון בפניהן, להערכות לקראתן ולזכויות השונות של מבוטחי המוסד לביטוח לאומי.

רשלנות רפואית

רשלנות רפואית חשוב לציין מראש ושוב כי המידע המתפרסם באתרנו אינו מתיימר לשמש תחליף לייעוץ משפטי או רפואי . התמצית שלהלן מהווה נסיון ליתן תשובה לשאלות הנוגעות מן ההליך המשפטי הנובע מעוולת הרשלנות בעת שאנו עוסקים בפרקטיקה הרפואית. למרות הנסיון לתת הסבר ורקע לפרקטיקה הנהוגה בדיני הרשלנות הרפואית, אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו כדי לקבל טיפול ממשרד מיומן ומנוסה בניהול תביעות בתחום.

מקרקעין / נדל"ן

בעסקאות מקרקעין מחוייבים הן המוכר והן הקונה לא רק בדיווח, מיד עם היכרת העיסקה אלא אף בנטל מס שאפשר וגם יגיע לחלק ניכר מסכום העיסקה . מטבע הדברים ברורה חשיבות תכנון המס לכל עסקת מקרקעין.